Bugun...



Bilim Kahramanları liselilerle buluşacak!

Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi yüz yüze etkinlikleri ile Haziran ayında lise öğrencileri ile buluşacak!

facebook-paylas
Tarih: 01-06-2024 16:59

Bilim Kahramanları  liselilerle buluşacak!

İSTANBUL- Bilim Kahramanları Derneği'nin öncülüğünde, Pfizer Türkiye'nin katkıları ile gerçekleşen “Bilim Gençlerle Kazanacak” Projesi, haziran ayı takvimiyle lise öğrencilerini eğitim ve bilimle buluşturmaya devam ediyor.  
"Yaşanabilir Bir Dünya İçin Yenilenebilir Enerji Kaynakları" ve "Sentezden Uygulamaya Karbon Nanotüpler" konularında bilim etkinlikleri gerçekleşecek. 2 Haziran'da ise, "UNAM Bilim Atölyesi: Bilimin Işığında Yaratıcı Deneyimler" başlığı altında gençlerin yaratıcılıklarını keşfedecekleri bir atölye düzenlenecek. 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerinin katılımıyla ücretsiz ve fiziksel gerçekleşecek bilim etkinlikleri sonrasında tüm katılımcı gençlere katılım belgesi verilecek.

Gençlere eğitim ve kariyer yolculuklarında çeşitli bilim dalları ile ilham vermeyi amaçlayan proje sayesinde 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencileri; farklı dallarda çalışan bilim insanlarıyla bir araya gelerek onların çalışmalarını yakından tanıma, bilimsel süreçleri yakından inceleme, bilimsel sorularla hipotez oluşturma, hipotezi test etme ve evdeki malzemelerle deney hazırlama gibi süreçleri tecrübe edebiliyor.
Ücretsiz gerçekleşen bilim etkinliklerinin duyurularına Bilim Kahramanları Derneği ve Pfizer Türkiye sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor.

PROJENİN HAZIRAN

AYI TAKVIMI:
Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Erdem ile “Yaşanabilir Bir Dünya İçin Yenilenebilir Enerji Kaynakları" başlıklı fiziksel bilim etkinliği
Etkinlikte; güneş, rüzgâr, hidrojen gibi yenilenebilir enerji kaynakları ile birlikte teknoloji ve malzeme biliminin gelişmesiyle ortaya çıkan alternatif enerji kaynaklarının geleceğin enerji sorunlarını nasıl çözebileceği ve şarj edilebilir bir pilin nasıl yapılacağı ele alınacak.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Linkedin RSS
YAZARLAR
GAZETEMİZ

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI