Bugun...



TSPB’de Pamir Karagöz dönemi

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) 24. Olağan Genel Kurul toplantısı, sektör temsilcilerinin yoğun katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 01-06-2024 14:57

TSPB’de Pamir  Karagöz dönemi

İSTANBUL- TSPB’nin Olağan Genel Kurul toplantısına Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı, Takasbank ve Merkezi Kayıt Kuruluşu genel müdürlerinin yanı sıra Türkiye Sermaye Piyasaları Yönetim Kurulu ve TSPB üyeleri katıldı. 

Seçimli olan TSPB 24. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonrasında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında QNB Finans Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Pamir Karagöz TSPB tarihinde ilk kadın başkanı olarak seçildi. TSPB’nin yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanı Karagöz, “Finans sektörünün en kapsayıcı meslek örgütü olan TSPB olarak sektörümüze güçlü katma değer sağlayan etkinliklerimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi. 

 

 

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin 24. Olağan Genel Kurul toplantısı, Wyndham Grand Levent’te gerçekleştirildi. TSPB Olağan Genel Kurul toplantısı TSPB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztop’un açılış konuşmasıyla ile başladı. TSPB’nin 24. Olağan Genel Kurul toplantısı açılışında konuşan İbrahim Öztop, başkanlık dönemini ve 2023 yılında sermaye piyasalarında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Açılış konuşmalarının ardında gündem maddelerinin görüşüldüğü Genel Kurul, TSPB yönetim ve denetim kurulu üyelerinin seçimlerinin gerçekleştirilmesiyle tamamlandı. 

TSPB’DE İLK KADIN BAŞKAN DÖNEMİ

Seçimlerin ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında, TSPB tarihinde ilk kez, bir kadın başkan olarak seçildi. 2021 yılından bu yana Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten İbrahim Öztop, QNB Finans Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Pamir Karagöz’e yeni dönem yönetim bayrağını teslim etti. Pamir Karagöz, İbrahim Öztop ve yönetim kurulunda hizmet eden tüm ekibe değerli çalışmaları ve sektöre sağladığı katkıları için teşekkür etti. Pamir Karagöz şunları söyledi: “Sürdürülebilir ve güçlü Sermaye Piyasaları için finans kurumlarımızın ve halka açık şirketlerimizin yönetim kurullarında kadın temsilinin artması gerekliliğine inanıyorum. Birliğimizin ilk kadın yönetim kurulu başkanı olmaktan gurur duyuyor ve şirketlerimize örnek teşkil etmesini diliyorum.” (HABER MERKEZİ)

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Linkedin RSS
YAZARLAR
GAZETEMİZ

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI