Bugun...



Keyifli film ve tiyatro çocuklarla buluştu!

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilen ve çocukları kültür ve sanatla buluşturmayı hedefleyen “Çocuk Filmleri Festivali”nde biribirinden keyifli etkinliklerle noktalandı.

facebook-paylas
Tarih: 01-06-2024 17:02

Keyifli film ve tiyatro  çocuklarla buluştu!

ŞANLIURFA- Türkiye Sinema ve Audiovisüel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından 2004 yılından bu yana her yıl düzenlenen; “Çocuk Filmleri Festivali” başladı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle gerçekleştirilen festival bugün sona erecek.

 

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Şanlıurfa’da gerçekleştilen ve çocukları kültür ve sanatla buluşturmayı hedefleyen “Çocuk Filmleri Festivali”nde ilk gün biribirinden keyifli etkinliklerle noktalandı.  Festival çocukları; sinema ile yazım, yapım aşamasından izleme kültürüne dek bir araya getirmeye devam ediyor. Sinema kültürünü çocuklara aşılayarak evrensel bir kültürün parçaları olarak büyümelerini amaçlayan festival, çocukların dünyayı tanımalarını, kendi kimliklerini güvenle ifade edebilmeleri ve sanatı çocuklar için erişilebilir hale getirmeyi sürdürüyor.

 

UBERKULOZ VE ÖZGE GÜREL

ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ

 

20. Çocuk Filmleri Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle film gösterimleri ve atölyelerle minik sinemaseverleri Şanlıurfa’da ağırlıyor. Oyuncu ve Dijital İçerik Üreticisi Berk Keklik (uberkuloz) ve Ünlü Oyuncu Özge Gürel de festivalin ilk gününde çocuklarla bir araya geldi. Ünlü isimler, çocuklara, sinema, yazarlık ve oyunculuk üzerine bilgiler aktardı.

 

Festival’in ilk gününde Cesur Balina Katak” filmi ile çocuklar keyifli anlar geçirdi. Çizgi Kukla Tiyatrosu ekibi tarafından ise blacklight tekniği ile “Yaramaz Kediler” oyunu minikleri keyif dolu bir yolculuğa çıkardı. Oyun, bölgede faaliyet gösteren özel bir eğitim merkezinin engelli öğrencilerine özel olarak düzenlendi. (HABER MERKEZİ)

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Linkedin RSS
YAZARLAR
GAZETEMİZ

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI