Bugun...



Bozcaada Caz Festivali start için gün sayıyor!

Müzik programının yanı sıra farklı disiplinlerle dirsek teması kuran ve her yıl yeni bir tema etrafında şekillenen Keşif etkinlikleriyle de katılımcılarına zengin bir festival deneyimi sunan Bozcaada Caz Festivali, 8. kez yola çıkıyor.

facebook-paylas
Tarih: 03-07-2024 07:57

Bozcaada Caz Festivali  start için gün sayıyor!

ÇANAKKALE- Bizi kendimizle, birbirimizle ve dünyayla yeni ve sağlam bağlar kurmaya davet eden Bozcaada Caz Festivali, sekizinci kez katılımcılarla buluşmaya hazırlanıyor6-7-8 Eylül tarihleri arasında Paribu ana sponsorluğunda, Kendine Has, Volkswagen, Jack Lives Here, CarrefourSA, Tchibo, Kale Grubu ve Jotun’un katkılarıyla gerçekleşecek olan Bozcaada Caz Festivali, bu yıl doğanın büyüleyici ağ sistemi olan miselyumun çok katmanlı yapısından ilham alıyor. 

 

Müzik programının yanı sıra farklı disiplinlerle dirsek teması kuran ve her yıl yeni bir tema etrafında şekillenen Keşif etkinlikleriyle de katılımcılarına zengin bir festival deneyimi sunan Bozcaada Caz Festivali, 6-7-8 Eylül 2024 tarihleri arasında sekizinci kez yola çıkıyor. Bu yıl biyoçeşitliliğin, sürdürülebilirliğin ve dayanıklılığın da doğal bir modeli olan “Miselyum” temasını odağına alan festival, katılımcılarını bu yaklaşım çerçevesinde, birlikte büyümenin, dönüşmenin ve yaratmanın gücünü keşfe davet ediyor. 3dots ve allaturca tarafından 6-7-8 Eylül tarihlerinde caz ritimlerinin hayatın her alanında kurduğu bağlantıları ve açtığı yeni yolları ada ruhuyla harmanlayacak. 

 

Bu yıl sekizinci kez misafirlerini ağırlamaya hazırlanan Bozcaada Caz Festivali’nin kurucularından Çağıl Özdemir, festivale dair; “Festivalin sekizinci yılında, gücünü kurduğu bağlardan alan Bozcaada Caz Festivali’nin bu seneki Miselyum temasıyla bu bağları nasıl güçlendirebileceğimizi ve birbirimizden öğrenmeye devam ederken paydaşlarımızın arasında organik ve dinamik bir etkileşim ağını nasıl kurabileceğimizi keşfetmek için çok heyecanlıyız.’’  ifadelerini kullanırken, festivalin ana sponsorluğunu üstlenen Paribu Kurucu ve CEO’su Yasin Oral festivalle ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Kültür ve sanatın sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir olması Paribu için son derece önemli. Kurulduğumuz günden bu yana kültür sanat alanını sahipleniyor ve ona destek veriyoruz. Bu doğrultuda kolektif bilinci, sürdürülebilirliği ve sanatın pek çok dalını destekleyen Bozcaada Caz Festivali’nin 8. yılında da bu önemli festivalin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz.” 

 

Festivalin lansman partisine katılan Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, festivale ilişkin; “Bozcaada Caz Festivali, adanın değerine değer katan sayılı organizasyondan birisidir. Caz müzik de Bozcaadaya çok yakışıyor. Bu sene sekizinci defa hem Bozcaadalıları hem de farklı illerden katılımcıları ağırlamaya hazırlanan festivalin sürdürülebilirliği bizler için de çok kıymetli. Dilerim ki festival uzun yıllar boyunca adada varlığını sürdürerek, ada halkını ve ada kültürünü de içine katarak 10 yıllara, 20 yıllara ulaşan nice programı hayata geçirmeye devam eder.”

 

CAZIN ETKİSİ

Bozcaada Caz Festivali, OECD tarafından 2023 yılında yayınlanan “Kültür, Spor ve İş Etkinliklerinin Etkisi Nasıl Ölçülür” (How To Measure The Impact of Culture, Sports and Business Events) başlıklı etki ölçümü rehberi odak alınarak gerçekleştirilen ve bu rehber baz alınarak yapılan ilk çalışmalardan biri olma niteliği taşıyan “Etki Raporu”nun verileri de festival lansmanında katılımcılarla paylaştı. Bozcaada Caz Festivali’nin etki raporunun tamamı ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.

Gerçekleştirilen etki çalışmasında, ekonomikçevresel ve sosyal etki ayrı başlıklar altında ve ayrı göstergeler ile ele alınırken bu üç başlığın birbiri ile örtüştüğü alanlara dair ek analizler de gerçekleştirildi. OECD kılavuzunda yer alan ‘diğer’ kategorisi ise bu çalışma kapsamında ağırlıklı olarak kültürel etki başlığı altında değerlendirildi. 

Bu yıl sekizinci edisyonunu gerçekleştiren Bozcaada Caz Festivali, gerçekleştirildiği ilk günden bu yana adada yarattığı ekonomik ve sosyal hareketlenme ile de önemli bir etkiye sahip. Festival, sunduğu müzik programının yanı sıra yürüttüğü “Keşif” programıyla adaya yayılan atölye çalışmaları, geziler, networking etkinlikleri, paneller ve tartışma oturumları gerçekleştirerek toplumsal cinsiyet, ekolojik dönüşüm ve toplumsal kapsayıcılık alanlarında savunuculuk yapmaya devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Linkedin RSS
YAZARLAR
GAZETEMİZ

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI