Bugun...



Baskıcı aile başarısızlık korkusuna zemin hazırlıyor !

Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi.

facebook-paylas
Tarih: 29-05-2024 17:26

Baskıcı aile başarısızlık korkusuna zemin hazırlıyor !

Aşırı beklentiler ve eleştiriler çocukları başarısızlıktan korkar hale getiriyor. Ailelerin aşırı beklentisi ve sürekli eleştirileri, çocuklarda özgüven eksikliği ve benlik saygısı problemlerine yol açabiliyor. Bu durum da onları başarısızlıktan korkar hale getiriyor ve potansiyellerini tam olarak kullanmalarını engelliyor. Ailelerin çocuklarına karşı daha anlayışlı ve teşvik edici bir tutum sergilemesi gerekmektedir. Bu nedenle çocukların hatalarından ders almalarına izin verilmeli başarıları kutlanmalı ve başarısızlıklarında da yanlarında olduğunuz gösterilmelidir. 

 

 Baskıcı Ailenin İşaretleri: Aşırı beklentiler ve yüksek standartlar Sürekli eleştiri ve olumsuz geribildirim Çocuğun fikirlerine ve duygularına saygı duymama Çocuğu başkalarıyla kıyaslama Çocuğun özgürlüğünü kısıtlama 

 

Baskıcı Ailenin Çocuklar Üzerindeki Etkileri: Düşük özgüven Benlik saygısı problemleri Başarısızlık korkusu Kaygı ve depresyon Sosyal becerilerde zayıflık Madde bağımlılığı gibi riskli davranışlara eğilime sebebiyet vermiş olurlar. 





Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Linkedin RSS
YAZARLAR
GAZETEMİZ

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI