Bugun...



Öğrencilerden doğaya hayat veren bir proje!

156 ülkeden 5.980 başvuru arasından seçilen finalistler arasında yer alan TEVİTÖL öğrencileri, çevre sorunlarına çözüm üretme konusunda tasarladıkları ilham verici çalışma ile çevresel sürdürülebilirlik alanında fark yaratmaya odaklanıyor.

facebook-paylas
Tarih: 23-11-2024 19:08

Öğrencilerden doğaya  hayat veren bir proje!

İSTANBUL- TEVİTÖL, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dhabi kentinde düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından yenilikçi projelerin yarıştığı “Zayed Sürdürülebilirlik Ödülü”nde, “Küresel Liseler” kategorisi ve Avrupa ve Orta Asya bölgesinde finale kalarak Türkiye'yi temsil edecek eğitim kurumu oldu.  Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi öğrencileri, çevre sorunlarına yenilikçi çözümler getiren projeleri ile Zayed Sürdürülebilirlik Ödülü’nde Türkiye'yi temsil ederek su ekosistemlerini iyileştirmeyi ve sürdürülebilir tarımı desteklemeyi hedefliyor.

 

Çok yönlü akademik eğitim anlayışının yanı sıra sanat ve teknoloji alanlarında da öğrencilerini destekleyen Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL), çevre ve sürdürülebilirlik alanında fark yaratan projeleriyle uluslararası arenada isminden söz ettiriyor. 

 

TEVİTÖL, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dhabi kentinde düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından yenilikçi projelerin yarıştığı “Zayed Sürdürülebilirlik Ödülü”nde, “Küresel Liseler” kategorisi ve Avrupa ve Orta Asya bölgesinde finale kalarak Türkiye'yi temsil edecek eğitim kurumu oldu.  Kazananların ocak ayında açıklanacağı yarışmada TEVİTÖL, üç finalistten biri oldu. 156 ülkeden 5.980 başvuru arasından seçilen finalistler arasında yer alan TEVİTÖL öğrencileri, çevre sorunlarına çözüm üretme konusunda tasarladıkları bu ilham verici çalışma ile çevresel sürdürülebilirlik alanında fark yaratmaya odaklanıyor.

 

YÜZEN BAHÇELER KONSEPTİ

Öğrencilerin finale kalan projelerinde, plastik atıkları biyobozunur hale getiren özel bakteriler kullanılarak doğaya zarar veren plastiklerin dönüşümü sağlanıyor. Okul yemekhanesinden elde edilen aktif karbon toplarının plastik yiyen bakterilerle birleştirerek sulardaki kirleticilerin emilmesini ve mikroplastik atıkları parçalamak için kullanmasını planlayan TEVİTÖL, bu proje ile su kalitesini önemli ölçüde iyileştirerek yerel ekosistemlerin yeniden canlanmasını hedefliyor. Güneş enerjisiyle çalışan otonom su robotları, mikroplastiklerin temizlenmesine katkı sağlarken; doğaya zarar vermeden gıda üretimini destekleyen yüzen bahçeler konsepti su yüzeyinde sürdürülebilir tarım alanları oluşturmasıyla da dikkat çekiyor.

 

Ocak ayında kazananların açıklanacağı yarışmada TEVİTÖL öğrencileri, çevre sorunlarına getirdiği yaratıcı çözümlerle 150.000 USD ödül için yarışacak. Bu projeyle TEVİTÖL, gençlerin çevre sorunlarına duyarlılıklarını ve çözüm üretme yetkinliklerini geliştirmeye devam ederek daha sürdürülebilir bir gelecek için adımlar atmayı sürdürüyor.

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Linkedin RSS
YAZARLAR
GAZETEMİZ

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI