![]() |
Tweet |
İSTANBUL- Büyük ilgi gören ve Dude Table Gastronomi Pazarlama Ajansı tarafından düzenlenen “35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması”nın son başvuru tarihi gelen talepler doğrultusunda 12 Ocak 2025’e uzatıldı.
Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan, genç şefleri gıda atıklarını azaltma ve sürdürülebilir mutfak tekniklerini benimseme konusunda teşvik etmek amacı taşıyan “35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması” 12 Ocak 2025’e kadar başvuruları kabul etmeye devam edecek. “Gıdanın Geleceği için Yerel ve Atıksız Mutfak” teması çerçevesindeki reçetelerin yarışacağı yarışma, Metro Türkiye’nin sürdürülebilirlik elçileri olarak mutfağımızı geleceğe taşıyacak 35 yaş altı tüm genç şeflerin başvurularını bekliyor.
Portekiz’de yer alan Metro gastronomi platformunda eğitim hakkı ödüllü yarışmada, genç şeflerin sürdürülebilirlik prensipleri çerçevesinde yerli ve coğrafi işaret tescilli ürünleri kullanarak yaratıcı ve ilham veren reçeteler oluşturmaları bekleniyor.
Başvurular arasından seçilecek 10 şef, 24 Ocak 2025’te web sitesinde ve sosyal medyada açıklanacak. İlk 10’a kalan adaylar; başlangıç, ana yemek ve tatlı olmak üzere üç yemeği, 11 Şubat’ta Gastronometro’da jürinin tadımına sunacak. 29 Ocak 2025’te ise ilk 10’a kalan adaylar için geçmiş yılların yarışmayı kazanan şefleri ve Gastronometro şeflerinin katılımı ile bir mentorluk seansı düzenlenecek.
ALANINDA FARK YARATAN
İSİMLER JÜRİ KOLTUĞUNDA
Sağlanacak uluslararası eğitim fırsatı sayesinde elde edecekleri global tecrübelerle genç şeflerin kariyerlerinde önemli bir adım atma olanağına sahip olacağı yarışmanın jüri koltuğunda ise; Gastronometro Direktörü Maximilian J.W. Thomae, Dude Table Gastronomi Pazarlama Ajansı Kurucusu Funda Güzelmeriç İnansal, Gazeteci-Gastronomi Yazarı Ebru Erke, Lokanta Limu Kurucu Ortağı ve Şefi Sara Tabrizi, Vino Locale Kurucu Şefi Ozan Kumbasar, Şarap Uzmanı ve Eğitmen Levon Bağış ve Danışman Şef Mustafa Otar oturuyor olacak.