Bugun...


Şirvan YÜCEL

facebook-paylas
FİLİZLERİN MUCİZELERİ 07-01-2020
Tarih: 07-01-2020 10:21:00 Güncelleme: 07-01-2020 10:21:00


Sağlıklı beslenmek herkes ister, sağlığın tek adresi çiğ beslenme ve çimlenme yöntemini evde uygulayarak, kendi organik besinlerimizi kendimiz yetiştirebiliriz. Dünya Değişim Akademisi Uzmanları bize filizlenme ve çimlenme ile ilgili eşsiz bilgiler verecek. Öncelikle filizlenme nedir? Onu bilelim.

Filizler, yaklaşık 5000 yıldır bir çok uygarlık tarafından kullanılmaktadır. Her tohum bir enerjiyi kullanabilir hale getirmek ve bunu içimize alabilmek için tek ihtiyacımız olan sadece ısı ve su. Değişmemiş, saf ve besin değerleri bakımından zengin yiyecekleri bulmanın oldukça güç olduğu günümüz dünyasında yeni enerji kaynakları bulmanın oldukça güç olduğu günümüz dünyasında yeni enerji kaynakları arayışındayız. Gittikçe sayıları artan aktarlar ve sağlık dükkanları bize oldukça farklı seçenekler sunuyor. Uzmanlara göre besinin değerini artırmanın en kısa en kolay yolu bazı tohumları çimlendirerek yemek. Tohumlar çimlendirildiğinde bileşimlerindeki vitaminlerin, minerallerin ve enzimlerin değeri artar. Araştırmalarda elde edilen sonuçlara göre, filizler gerçek gençlik pınarıdır. Antioksidanlarla dolu olan filizler protein, klorofil, amino asit, vitamin ve mineral bakımından çok zengindir. Örneğin brokoli tohumlarından elde edilen filizle, olgun bir brokolinin kendisinden 50 kat daha antioksidatsulfurophane vardır. Buğday çiminin suyu hemoglobine en yakın madde olup olağanüstü bir kan ve karaciğer temizleyicidir. Filizler, hiç bir yardıma gereksinimleri olmayan, kendi kendilerini sindirirken vücuda ihtiyacı olan dinlenmeyi sağlayan, canlandırıcı enzimler içerirler. Yeni yapılan araştırmalarda yer fıstığı filizlerinin şeker hastalıklarının şikayetini büyük ölçüde azalttığı tespit edilmiştir. Tohumlar da çimlendirilmiş buğdayın şeker hastalarına faydası büyüktür. Günde 5 – 6 çorba kaşığı çimlendirilmiş buğday yiyen şeker hastalarının kan ve idrar testlerinde şekerin düştüğü görülmüştür.

Bağırsakları temizleyici özelliğinden dolayı kabızlık sorunu çeken kişilere de tavsiye edilir. Eğer sağlıklı olmaya ve sağlıklı kalmaya önem verenlerdenseniz çimlendirilmiş buğdayı unutmayın. Tükettiğimiz gıdalar arasında pek azı, çimlendirildiğinde içeriğindeki besin değerleri böylesine değişebilir. Yenmesi uygun görülen günlük miktar 1-3 tatlı kaşığı dolusudur. Çimlendirilmiş buğdayı salataya, çorbaya, yemeklere katarak tükete bilirsiniz.”



Bu yazı 5803 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Linkedin RSS
YAZARLAR
GAZETEMİZ

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI