Bugun...


Neval KÜTÜK

facebook-paylas
TEKAMÜL VECDİ 09-12-18
Tarih: 09-12-2018 13:17:00 Güncelleme: 09-12-2018 13:17:00


Vecd, bireysel tekamülsel çabalar yoluyla elde edilir. Tekamül yolunda elde edilen tüm çabalar toplumsal değil bireysel yollarla elde edilir.

Vecd bir mucize sonucu yaşanmaz, aydınlanma sonucu elde edilir. Bu aydınlanma sayesinde kişi elde ettiğinin değerini bilir.
Tekamül yolunda elde edilen vecd sayesinde kişi yeniden doğar ve yeniden doğarak pek çok şey elde eder. Tekamül yolunda kazanılanlar, en değerli şeylerdir. Her zaman çaba, başarıdan daha önemlidir. Dünyasal düzeyin varoluşsal düzeyden farkı şudur ki, dünyasal düzeyde başarı, çabadan daha önemlidir.
Tekamül yolunun özelliği, çabalayan herkes mutlaka başarılı olur. Her insanın gizli potansiyelleri vardır. Dünya Değişim Akademisi nde uygulanan içsel simya sanatı yöntembilimiyle bu potansiyeller açığa çıkmaya başlar. Değişim Programları içeriğindeki Nefes çalışmaları ve vücut çalıştırma teknikleri sayesinde insanın içindeki koşulsuz sevgi, merhamet ve nedensiz mutluluk uyanır.
Koşulsuz sevgi ve nedensiz mutluluğa, yalnızca harcanan çabalar sayesinde ulaşılır. Dünyasal yaşam yerine varoluşsal yaşama yönlenince tüm korkular, sıkıntılar, kaygılar, endişeler geride bırakılır. Varoluşu seçtiğinizde varoluş da sizi seçer.
Tekamül yolu cesaret ister; bu yolda kararlılıkla korkusuzca ilerleyen insan stres altında ezilmez. Artik bilinçli çabalar başlamıştır, bu çabalar sayesinde farkındalık bilinçli eylemler artar ve insanın hayatında yeni kapılar açılır. Böylece heyecanlı bir macera başlar. Tekamül bir insanın yaşayabileceği en güzel maceradır. Bu yolda engeller çıksa bile bu engelleri aşmak heyecan vericidir.
Tekamülsel hayat heyecan demektir, heyecan yoksa yaşam da yoktur. Bilinmeyene doğru yolculuk başlar ve zihinsel gerginlik yok olur. Gerginlik üzüntü sıkıntı da ortaya çıktığında içsel simya yöntembilimini uygulayınca son bulur.

 



Bu yazı 3615 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Linkedin RSS
YAZARLAR
GAZETEMİZ

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI