Bugun...


Neval KÜTÜK

facebook-paylas
ŞİDDET VE ŞİDDETSİZLİK 27-11-2018
Tarih: 27-11-2018 09:19:00 Güncelleme: 27-11-2018 09:19:00


Şiddet uzaklaştırmaktır, şiddetsizlik ise yakınlaştırmak ve kucaklamaktır. O yüzden şiddetsiz olma tabiri doğal bir tabir değildir çünkü herkeste şiddet vardır.
Şiddet hayatta kalma dürtüsünden meydana gelir. Şiddetsiz olma yerine şiddeti sindirme ve şiddeti kabul ederek hayatı kabul etme, MUTLAK kabulleniş içinde olma tabiri kullanılmalıdır.
Eğer insan hayatı her yönüyle kabul ederse, şiddetsiz olmaya başlar ve şiddetin yıkıcı etkisi kaybolur. Hayatı kucaklayan insan şiddete başvurmaz; o barışı seçer. Şiddetsizliğin içinde şiddet olası bir zamanda ortaya çıkabilir ve pasif kalarak daha sonra şiddet patlaması olarak kendini gösterebilir.
Bir insan şiddetsiz görünebilir ama içinde şiddet doludur. Şiddetsizim diyen kişi aslında içinde şiddet beslemektedir.
Şiddetten özgürleşmek için şiddetin farkına varılmalıdır. Hayatı kucaklayan kişi içindeki şiddeti görür ve onun sorumluluğunu alarak kimseyi suçlamaz. İçindeki şiddeti gören kişi bu şiddetin kendinden kaynaklandığının farkındadır. Şiddet böylece merhamete dönüşür.
Hayatı kucaklayan kişi hayatla ilgili her olguyu kucaklar. Pozitif de olsa negatif de olsa her olaya pozitif bakar ve bakış açısını olumluya dönüştürür çünkü özgür bireyin içinde yıkıcı güç barınamaz.
Şiddeti sindirmek için şiddeti inkar etmek değil, mutlak teslimiyet içinde olmak gerekir. Bu, suni değil doğal bir çabadır. Şiddetsizlik uygulamak aslında insanın kendine şiddet uygulaması demektir çünkü insan bünyesinde zaten şiddet vardır.
Hayatı kucaklayınca insan şiddeti de uzaklaştırır; hem kendisini kabul eder hem de tüm insanlığı kendine yaklaştırır. Kalbini tüm evrene açar artık gizli saklı kalmaz.
Teslimiyet halinde ayrıklık yok olur ve birlik oluşur. Biz olgusu başlar. Ben ve sen ayrımı yapılmaz ve artık herkes biz olur. Varoluştaki herkes aslında birbirine bağlıdır. Eğer insan başkasına şiddet uygularsa kendine de şiddet uygular. Böylece şiddet birikir.
Şiddet birikmesini önlemek için hayat doğal haliyle kabul edilmeli ve sevgiyle kucaklanmalıdır. Şiddetsizlik yerine şiddet kabul edilerek, saflaşarak merhamet ve sevgiye dönüşür.



Bu yazı 3579 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Linkedin RSS
YAZARLAR
GAZETEMİZ

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI