Bugun...


Erol YILMAZ

facebook-paylas
HAFTANIN ARDINDAN 31-12-2018
Tarih: 31-12-2018 09:15:00 Güncelleme: 31-12-2018 09:15:00


22 Aralık 2018 – Demet Akbağ’ın fotoğraflarından oluşan ‘Geçmişten Geleceğe Başarı Hikayesi’ adlı sergi, İstanbul Kale Outlet Center’de açıldı.Sergide Akbağ’ın özel fotoğraf arşivi ve hayranlarından gelen fotoğraflarla birlikte 4 bin adet fotoğrafı bulunuyor.1 ay boyunca açık kalacak sergiden elde edilecek gelir, Çaba Derneği’ne bağışlanacak.

 

22 Aralık 2018 – Türkiye Gençlik Vakfı’nın ( TÜGVA) 3’üncü olağan genel kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere hitaben yaptığı konuşmanın bir bölümünde  “Dünyanın neresinde olursa olsun hep, haktan yana saf tuttuk.Her zaman mazlumların ve masumların hamisi olmak için çalıştık.Milletimizin hakimi değil sadece hadimi olduk, hizmetkarı olduk. Bu sayede gönüllere girdik.Kalplere yerleştik.Bize gurur ve kibir yakışmaz.Karşımdaki gençliği tevazu ehli olarak görüyorum” dedi.

 

22 Aralık 2018 – Kahramanmaraş’ta 1978 yılında meydana gelen ve tarihe ‘Maraş Katliamı’ olarak geçen olayın  40’ ıncı yılında hayatını kaybedenler anıldı.CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, “İstediğimiz, katliamı yapanlardan hesap sorulsun. Genelkurmayın arşivleri açılsın” dedi.

 

23 Aralık 2018 – Kıbrıs Rum siyasetinde ilk kez bir parti, ana muhalefetteki AKEL Partisi, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Rumların Türk sivilleri katlederek toplu mezarlara gömdüğünü kabul etti ve KKTC’deki şehitler haftasında katliamları resmen kınadı.

 

23 Aralık 2018 – Spor Toto  Süper Lig’de ilk yarı biterken  Kasımpaşa takımından Diagne , Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray  takımlarının kadrosundaki 8 santrafor kadar  gol attı. Diagne   17 maçta attığı 20 golle lig  tarihinde ilk yarının en çok gol atan futbolcusu oldu.

 

24 Aralık 2018 – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Fehmi Kubilay’ın şehit edilişinin 88.

yıldönümü’ ne ilişkin paylaştığı mesajda şunları yazdı: “ Menemen’de 88 yıl önce bugün Cumhuriyet devrimcisi Kubilay’ı alçakça katleden, Cumhuriyetimize ve değerlerine düşman karanlık zihniyete karşı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.”

 

24 Aralık 2018 – Erzurum’un Şenkaya ilçesinde, 1.Dünya Savaşı’nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak amacıyla başlattığı ve 90 bin askerin şehit düştüğü Sarıkamış Harekatı’nın 104. yılı dolayısıyla anma proğramı düzenlendi.

 

25 Aralık 2018 – İstanbul’da avukatlıktan elde edilen gelirin yüzde 92’sinin 40 – 50 büro tarafından, yüzde 8’inin diğer avukatlarca paylaşıldığını açıklayan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, genç avukatları bu tekeli kırmaya ve iş istemeye çağırdı.

 

25  Aralık 2018 – Endonezya’da turistik Sumatra ve Java adaları arasında yer alan Sunda Boğazı kıyılarını vuran tsunami, ilk belirlemelere göre en az 373  can kaybına, 843 kişininde yaralanmasına neden oldu. Tsunami’de Endonezyalı rock grubu ‘Seventeen’ in gitaristi, basçısı ve bir yöneticinin öldüğü, grup üyelerinden bazılarınında içinde bulunduğu 128 kişinin kayıp olduğu belirtiliyor.

 

26 Aralık 2018 – Televizyon proğramında söyledikleri sözler nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in  ifadeleri alındı.İfadelerin ardından Metin Akpınar , ‘Halkı T.C hükümetine karşı silahlı isyana tahrik’ ve ‘ Cumhurbaşkanı’na hakaret’ ; Müjdat Gezen ise ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’  suçundan adli kontrol talebiyle, Nöbetçi 3. Sulh Ceza  Hakimliği’ne  sevk edildi.Hakimlik,  her iki sanatçı için adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı kararı verdi.

 

 

27 Aralık 2018 – Bandırma’da 1917 yılında temeli atılan ve 1961 yılında Türkiye’nin ilk tekstil ihracatçısı olarak kayıtlara geçen, tekstil sektörünün en köklü markalarından biri olan Çift Geyik Karaca için konkordato talep edildi.Türkiye ve Azerbaycan’da 90 mağazası bulunan  firmanın toplamda 171 milyon liralık borcu bulunduğu belirtiliyor.

 

27 Aralık 2018 – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Ana-sanat Dalı 10’uncu sınıf öğrencisi olan  Zeynep Sude Taşdelen, dünyanın en prestijli uluslararası bale yarışması kabul edilen ‘Youth America Grand Prex’ in Avrupa’daki yarı finalinde birinci oldu.

 

28 Aralık  2018 – Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ) verilerine göre Ekim 2018 sonu itibarıyla öğretmen ihtiyacı 97 bin 31 olarak belirlenirken, Türk Eğitim – Sen’in yaptığı araştırma, bu açığın ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışıldığını ortaya koydu.Türk Eğitim – Sen’in 2018 yılı Ücretli öğretmenlik Araştırması’na göre Türkiye’deki ücretli öğretmenlerin sayısı bir yılda yaklaşık  13 bin artarak 75 bin’e yükseldi.Araştırmada ücretli öğretmenlerin 9 bin 500’ünün ön lisans mezunu olduğu ve bunların pedagojik formasyonu olmadan derslere girdiği de belirtildi.Sendika araştırma için 81 ilin valiliğinden rakam isterken, raporunu 64  ilden gelen veriler ışığında hazırladı.



Bu yazı 3168 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Linkedin RSS
YAZARLAR
GAZETEMİZ

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI