Bugun...


Erol YILMAZ

facebook-paylas
HAFTANIN ARDINDAN 26-11-2018
Tarih: 26-11-2018 09:15:00 Güncelleme: 26-11-2018 09:15:00


17 Kasım – Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi’nde görevli polis memuru Erdal Geniş, trafikte seyir halindeyken telefonla konuşurken gördüğü Gizem Aydın’a “Seyir halinde haberleşme cihazı kullanmak” suçundan para cezası uyguladı.Olaydan haberdar olan ve kızına ceza kesilen  İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, cezayı kesen polis memurunu takdirname ile ödüllendirdi.

 

18 Kasım 2018 – “Hayatı Edebiyatla Kuşatmak” ana temasıyla 10 Kasım’da Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlayan 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, son güne kadar soğuk ve yağışlı havaya rağmen kitapseverler ile doldu taştı.

 

18 Kasım 2018 – Çin’de düzenlenen ve 64 ülke güzelinin yarıştığı, Miss Model of the World 2018’in birincisi olan Pınar Tartan, 30.Dünya Mankenler Kraliçesi tacı giydi.Tartan taçla birlikte 100 bin dolarlık ödülü de kazandı.

 

19 Kasım 2018 – Ankara Güniz Sokak’taki evine giren hırsız tarafından öldürülen, uygulamalı termodinamik alanında uluslararası üne sahip araştırmacı Prof.Dr. Hasan Orbey’in oğlu Eren Orbey (23), dünyanın en saygın bursu olarak bilinen ve ABD’de her yıl sadece 32 öğrenciye verilen Rhodes Bursu’nu kazandı.Babasını kaybettiği olay yaşandığında Eren Orbey 3 yaşındaydı.

 

19 Kasım 2018 – Galatasaray Lisesi’nin 121’inci dönem mezunlarından ve aynı zamanda Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğretim üyesi  Prof.Dr.Gülçin Büyüközkan Feyzioğlu Galatasaray Lisesi’nin yeni müdürü oldu.Feyzioğlu görevi Meral Mercan’dan devraldı.

 

19 Kasım 2018 – Pilot Hamdi Yılmaz ve öğrencisi Merve Altun’un kullandığı, Denizli Çardak Havalimanı’ndan kalkan, TC- JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi eğitim uçağı ile irtibat sabah saatlerinde  kesildi. Yedi saat süren aramalardan sonra uçağın enkazına Denizli’de  Babadağ’ın devamı olarak uzanan Başkarcı Dağı’nda ulaşıldı.

 

20 Kasım 2018 – Afganistan’ın başkenti Kabil’de din adamlarının buluştuğu bir Mevlit Kandili kutlamasında intihar saldırısı düzenlendi.Saldırıda en az 50 kişinin hayatını kaybettiği, 72 kişiden fazla yaralı olduğu açıklandı.

 

20 Kasım 2018 – Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi  (AİHM), iki yıldır tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 2017 yılında açtığı davada Türkiye’nin  Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) üç maddesini ihlal ettiğini bildirdi ve tutukluluğun mümkün  olan en kısa sürede sona erdirilmesini istedi.

 

20 Kasım 2018 – Dünyanın en büyük otomotiv gruplarından biri olan Renault – Nissan –Mitsubishi’nin efsane CEO’su Carlos Ghosn ,  gelirini düşük beyan  ettiği iddiasıyla sürdürülen soruşturma sonunda Japonya’da tutuklandı.

 

21 Kasım 2018 – Zonguldak Kilimli’ye bağlı Çamlık Mahallesi’nde bulunan ruhsatsız maden ocağında metan gazı sıkışması nedeniyle patlama oldu.Ocakta mahsur kalan Hasan Gençtürk, Uğur Göktaş ve Kenan Çavuş tüm çabalara rağmen hayatlarını kaybetti.

 

21 Kasım 2018 – Twitter’dan yaptığı “ Yerel seçimde hiç bir kadın belediye başkanı  adayına oy vermeyeceğim” paylaşımı büyük tepki toplayan Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı  Prof.Dr.Mehmet Karalı, istifa ettiğini duyurdu.

 

21 Kasım 2018 – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Man adası belgeleri ile ilgili iddialarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “ İspat etmezse şerefsizdir ve alçaktır…FETÖ’cülerle işbirliğinin bedelini ödeyecektir…Bir çirkefle karşı karşıyayız…Bu adam edepsiz siyaset yapıyor…Türkiye böyle sahtekar görmemiştir…” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında , Soylu’nun sözlerinin  ‘ifade özgürlüğü ve eleştiri hakkı’ kapsamında olduğunu  savunarak  kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

 

22 Kasım 2018 –  Türk Eğitim – Sen  24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla hazırladığı anket çalışmasının sonuçlarını açıkladı.11 bin 454 eğitimcinin katıldığı anket sonuçlarına göre, öğretmenlerin yüzde 72’si borçlu, yüzde 26’sı ek iş yapıyor ve yüzde 29’u okulda ya da okul çevresinde şiddet görüyor.

 

23 Kasım 2018 – Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk   24 Kasım Öğretmenler Günü için verdiği ve şahsımında sosyal medya hesabına düşen kutlama  mesajında, “  Kırmadan, kızmadan, yorulmadan, sevgiyle, ilgiyle, bilgiyle, sizlere bahşedilen sabırla insan  yetiştiren; ‘İyi ki Öğretmenim’  diyen koca yürekli  meslektaşım, öğretmenler gününü kutluyor; sizlerle ülkemizin eğitim ağacının aynı dalında yaprak olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.

 

23 Kasım 2018 – Amerika’da ‘Black  Friday’ adıyla bilinen alışverişte indirim çılgınlığı bu yıl Türkiye’de büyük ilgi gördü.Günün erken saatlerinde tüketiciler AVM önlerinde kuyruğa girdi.Markalar indirimlerin  hafta sonu da devam edeceği bilgisini verdi.

 

23 Kasım 2018 – Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın oğluFatih Erbakan, ‘Yeniden Refah Partisi’ nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na verdi.Partinin 99 kurucusu arasında Necmettin Erbakan’ın kızı Elif Erbakan, damadı Mehmet  Altınöz ve Sultan 2. Abdülhamid’in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’da yer aldı.

 

 

 



Bu yazı 3135 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Linkedin RSS
YAZARLAR
GAZETEMİZ

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI