Bugun...


Ela YILDIRIM

facebook-paylas
Kalp sağlığı 17-11-2020
Tarih: 17-11-2020 09:56:00 Güncelleme: 17-11-2020 09:56:00


Kıymetli okurlarımız, zaman zaman da olsa mutlaka balık yemeliyiz.
Balık sağlık açısından büyük öneme sahiptir.
Faydaları saymakla bitmez.
Mesela bağışıklık sistemi.
Balık bağışıklık sisteminin güçlenmesinde çok etkilidir. 
Uzmanlara göre, özellikle mevsiminde tüketilen balık, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan bir besindir. Balığın gribe ve enfeksiyonlara karşı vücudu koruduğu, yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. 
Balık kalp sağlığı için de mucizevi gıdadır.
Yine uzmanlara göre, balığın içeriğindeki omega 3 yağ asitleri kötü kolesterolü (LDL) düşürürken iyi kolesterolü (HDL) artırır. Kandaki trigliserid yani serbest yağların düşürülmesini sağlar. Tansiyonu düşürerek kalp yetmezliğinden ve inme riskinden korur, kanın pıhtılaşmasını önleyerek akışkanlığını artırır.
Gerisi saymakla bitmez.
Evet, normal koşullarda balığı ihmal etmeyin.
Doğrusu bir çok insan gibi ben de her gün balık yesem bıkmam.

XXX

İHMAL ETMEYİN

Değerli okurlarımız, yapılan açıklamalardan anlaşıldığı şekilde koronavirüs salgınında durum çok ciddi.
Açıklanan resmi rakamlar itibariyle yeni hasta sayısı da ağır hasta sayısı da ölü sayısı da maalesef artıyor.
Bu olumsuz seyrin önüne geçebilmek için yapılacak tek şey bilimsel tedbirlere sıkı sıkıya sarılmak olduğuna dikkat çekiyor uzmanlar.
Bu tedbirlerin başında gelen ise maske, mesafe ve temizlik.
Temizlikten kasıt, özellikle ellerin hijyeni.
Çünkü eller, istem dışı da olsa zaman zaman yüzle temas ediyor.
Sakın maskeyi de mesafeyi de, hijyeni de ihmal etmeyiniz

 

 



Bu yazı 591 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI