Değerli okurlar, s.u sütunda dün yayınlanan satırlar, C vitaminine ilişkindi.
Bu vitaminin ne olduğu, kaynaklarının neler olduğu şeklindeydi ve bağışıksız sistemi açısından büyük önem taşıyan C vitamini için şu bilgiler veriliyordu:
"C Vitamini kaynakları, meyve ve sebzelerdir. Narenciye sınıfında yer alan meyveler, C Vitamini olan meyveler arasında yer almaktadır. C Vitamini 1912'de keşfedilmiş, 1928'de izole edilmiştir. Daha sonra da 1933 yılında kimyasal olarak üretilen ilk vitamin olmuştur. C Vitamininin yaklaşık yüzde 70- yüzde 90'ı günlük gıdalardan alınır. Bununla birlikte, fazla alınan C Vitamini idrarda oksidatize edilmemiş askorbik asit olarak atılır."
Bugün okuyacağınız satırlar ise hangi besinlerin C vitamini içerdiğine yönelik. İşte tek tek belirtilen o besinler:
*
Siyah frenk üzümü
Kırmızıbiber
Kivi
Yeşil dolmalık biber
Portakal
Çilek
Papaya
Brokoli
Maydanoz
Ananas
Brüksel lahanası
Karnabahar
Mango
Limon
Greyfurt
Bezelye
Domates
*
C vitamini işte bu besinlerde bulunuyor. Bilginiz olsun diyor, hepinize sağlıklı yaşam temenni ediyorum.